2024. május 9. - Gergely

Belpolitikai nyomás hozta a megállapodást

Nyilvánvalóan erős belpolitikai nyomásra történt a kormánypártok egészségbiztosításról szóló megállapodása - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője kedden Budapesten, újságírói kérdésre.
2007. szeptember 25. kedd 13:24 - Hírextra

Az ellenzéki képviselőcsoport vezetője hangsúlyozta: ez egy hétfői sokadik sajtóhír, amit még nem tudnak véleményezni. Hozzátette: bíznak abban, hogy szerdán már több információ lesz a birtokukban és akkor sajtótájékoztató keretében tudják ismertetni az MDF álláspontját.

"Kíváncsiak vagyunk arra, léteznek-e hatástanulmányok, olyan számítások, modellek, amelyek ennek az elképzelésnek a realitását megalapozzák" - fogalmazott Herényi Károly.

A koalíciós pártok hétfőn este tartott megbeszélését követően Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa jelentette be, hogy politikai egyezség született az egészségbiztosításról. Elmondta: a rendszer alapegysége a megye lesz, a közép-magyarországi régióban (Budapest és Pest megye) pedig négy pénztár alakulhat meg.

A szocialista politikus úgy vélte: a korábban tervezett és vállalt határidő, október vége tartható, a kormány akkor elfogadhatja a törvényjavaslatot. Az új egészségbiztosítási rendszer 2008 januárjától indulna.

Horváth Ágnes, egészségügyi miniszter hétfőn elmondta: a 22 területi egységből 18-at tesznek ki a megyék, 4-et pedig a közép-magyarországi régió. A tárcavezető kitért arra, hogy az első félévben szabadon toborozhatnak a pénztárak biztosítottakat. Egy megyéért egy pénztár lesz a felelős, de ez nem jelenti azt, hogy a megye minden lakójának ahhoz a pénztárhoz kell tartoznia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását