2024. április 20. - Tivadar

70 éves a magyar nyelv tanítása Nagy-Britanniában

Magyar tanulmányok az Egyesült Királyságban: Múlt, Jelen és Jövendő címmel konferenciát tartottak a hét végén az angliai magyar tudományok tanításának 70. évfordulója alkalmából Londonban, az University College of London Szláv és Kelet Európai Tudományok
2007. szeptember 24. hétfő 20:51 - Hírextra

A konferencián Takács Ildikó Katalin, a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója elmondta: a központ azzal járul hozzá ehhez a komoly hagyományhoz, hogy Magyarország kultúrájának és művészetének londoni bemutatásával ösztönzi a közönséget, ismerkedjen meg a helyszínen a magyar kultúrával és történelemmel.

A tanácskozás fő témája volt a magyar tudományok tanításának fejlődése az elmúlt 70 évben, a magyar történelmi és társadalmi változások tükrében.

Budapestről Nádasdy Ádám és Gács Anna - mindketten az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzorai - tartott előadást. Peter Sherwood a londoni egyetemről a magyar nyelvtanítás részletes angliai történetével ismertette meg a résztvevőket.

A konferencián előadást tartott még a témában Robin Baker, a Chichesteri Egyetem rektora, R.J.W. Ewans, az Oxfordi Egyetem történelem professzora, Martin Rady és Daniel Abondolo a londoni egyetemről - tájékoztatta az MTI-t a kulturális központ.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását