2024. április 23. - Béla

Olasz-magyar kaja és kultúra

Egyhetes olasz-magyar gasztronómiai és kulturális rendezvény kezdődik pénteken a Károlyi Mihály utcában. A Kultúrhíd Fesztivált tíz budapesti helyszínen rendezik meg. A gasztronómiai bemutatók mellett divatbemutatók, fotó- és festménykiállítások, koncerte
2007. szeptember 18. kedd 13:09 - Hírextra

A fesztiválra ellátogat - mások mellett - Giorgio Cantarini, Az élet szép című Oscar-díjas film gyermek főszereplője is - tájékoztattak a szervezők.

Először rendezik meg szeptember 21-és 27-e között a budapesti Kultúrhíd Fesztivált. Az olasz-magyar gasztronómiai és kulturális rendezvénysorozatnak a Károlyi Mihály utca ad helyet. A Kultúrhíd Fesztivál további központi helyszínei a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Hotel Erzsébet, a Károlyi Étterem, a Károlyi Kert, a Peccati di Gola és az Ybl Palota Rendezvényközpont. Kapcsolódó helyszínek az Olasz Kultúrintézet, a Millenáris Park, az Aquincumi Múzeum és a Művészetek Palotája.

A egyhetes rendezvénysorozat keretében a közönség mások mellett meghallgathatja a triesti Giuseppe Tartini Zenei Konzervatórium és a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz tanszéke növendékeiből összeállt quintett koncertjét. Káli Béla építész, egyetemisták közreműködésével, több tonna tésztából épít majd épületeket. Az egyhetes rendezvény díszvendége Az élet szép című film gyermek főszereplője, Giorgio Cantarini.

A gasztronómiai bemutatókon többek között palermói édességeket és olasz borokat kóstolhatnak meg az ínyencek. Az olasz kultuszminisztériumnak köszönhetően Kolombusz Kristóf életéről szóló eredeti kiállítást is látogathatnak az érdeklődők.

További információ a rendezvényről a: www.kulturhid.com oldalon olvasható.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását