2024. április 27. - Zita

Kiállították a szemetet

Szemétből készült tárgyakat állítottak ki kedden Salgótarjánban a József Attila Művelődési Központban - értesült a Független Hírügynökség. A szeptember 28-ig látogatható tárlaton több száz olyan használati vagy dísztárgyat mutatnak be gyártók, amelyek ala
2007. szeptember 18. kedd 16:43 - Hírextra

A szeméttárgy-tárlaton egy papírbútorból készült enteriőr-kiállítás fogadja a látogatókat, itt az íróasztaltól a könyvespolcon át a fotelekig minden újrahasznosított papírból készült.

A "Hulladékból termék" kiállításon rongyhulladékból készült rongyszőnyegek, puffok, lámpák, műanyag szemétből származó dobozok, ládák, fűnyíróberendezés-alkatrészek, sőt iparművészeti alkotások és még egy fekvőrendőr is látható.

A többi között megtekinthetők olyan ventillátorlapátok is, amelyek Magyarországon begyűjtött sörös dobozokból készültek Apcon és amelyekkel a londoni metró alagútjainak a szellőzését biztosítják.

Hankó Gergely, a kiállítást szervező, hulladék begyűjtéssel és újrahasznosítással foglalkozó koordináló szervezet, az Öko-Pack Kht. marketing vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: Magyarországon évente mintegy 5 millió tonna hulladék keletkezik, amiből a lakosság 30-35 ezer tonnányit gyűjt szelektív módon vissza. Az ipari szelektív hulladékgyűjtés nagyságrendileg 300 ezer tonnára tehető, vagyis a szemétnek mindössze 7%-a hasznosul. Ez az arány egyre nő, ahogy gyarapodik a gyűjtőszigetek száma, s ahogy terjed a panelházakban a szelektív hulladékgyűjtés, s lesz egyre népszerűbb a szerveshulladék-komposztálás.

A szervezők azt remélik, hogy a kiállítás látogatók maguk is szelektív hulladékgyűjtővé válnak. A szeméttárlatot az Országgyűlés képviselőházában is bemutatják, ott október 1-től 5-ig látható majd ez a kiállítás.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását