2024. május 3. - Tímea, Irma

Wellness hétvégét da Vinciért

Az igazi da Vinci című kiállítás ötvenezredik látogatóját fogadták hétfőn Debrecenben; a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban Halász János, a cívis város kulturális alpolgármestere köszöntötte Rozman Bélát és feleségét.
2007. szeptember 17. hétfő 16:07 - Hírextra

Az ötvenezredik látogatóként érkezett házaspár Tiszavasváriból utazott Debrecenbe. Mint elmondták, mind a ketten pedagógusok. Rozman Béla a helyi művészeti általános iskolában festészetet tanít, s a kiállítás megtekintése után tanítványait is el kívánja vinni a Modembe.

Rozman Béla és felesége egy debreceni wellness hétvégét és egy-egy üveg, a kiállításra készült speciális tokaji bort: egy Leonardo furmintot, valamint egy Kolosszus cuvée-t kapott ajándékba.
Gulyás Gábor, a Modem igazgatója a félszázezredik látogató fogadása kapcsán az MTI-nek elmondta: míg augusztusban főként egyéni látogatók tekintették meg a kiállítást, addig most inkább többnyire csoportok jönnek.

Hétvégenként nagy a zsúfoltság a Modemben, hét-nyolcszor annyian keresik fel a kiállítást mint hétköznap. A tárlat egyébként - a múzeumi szünnap ellenére - hétfőn is látogatható - jegyezte meg az igazgató.

A magyar közönség mellett sokan keresték fel a kiállítást Romániából, Ausztriából, Olaszországból, Szlovákiából, Oroszországból, s a napokban 1.500 látogatót várnak Szerbiából.

Gulyás Gábor elmondta azt is, hogy a hajdú-bihari településeken élő hátrányos helyzetű diákok eljutását a kiállításra azzal segítik, hogy útiköltségüket debreceni vállalkozók fedezik.

Az igazi da Vinci című kiállítás - Firenze és Tokió után - november 16-ig tekinthető meg Debrecenben, ahonnan New Yorkba szállítják a kiállítási anyagot.

A debreceni tárlat különlegessége, hogy a kiállításra firenzei és padovai mesterek rekonstruálták és üveggyapotból megépítették Leonardo Kolosszusát. A hét és fél méter magas lószobor, amelynek csak egy agyagváltozata készülhetett el Leonardo idejében, a Modem előtt látható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását