2024. április 20. - Tivadar

Ma temetik ifj. Járóka Sándor cigányprímást

Szerdán délután egy órakor kísérik utolsó útjára ifj. Járóka Sándor hegedűművészt a budapesti Rákoskeresztúri temetőben - közölte kedden a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke. Buffó Rigó Sándor hangsúlyozta, minden idők legnagyobb cigányprímását búcsúztatják a
2007. szeptember 26. szerda 10:59 - Hírextra
A temetésre a világ minden tájáról érkeznek muzsikusok - mondta a Független Hírügynökségnek Beke Farkas Nándor, a zenekar főtitkára. Mások mellett, a leghíresebb Járóka-tanítvány, Roby Lakatos is ott lesz a végső búcsún. Az ötvennégy éves korában elhunyt ifj. Járóka Sándort édesapja mellett helyezik végső nyugalomra a rákoskeresztúri temetőben.

A 100 Tagú Cigányzenekar október 9-i koncertjét a cigányprímás emlékének ajánlja - mondta még Beke Farkas Nándor. A Fővárosi Nagycirkuszban a zenekar mellett fellép a Váradi Roma Café, a Pannónia Klezmer Band és a Nádor Vonósnégyes. Az est sztárvendége Roby Lakatos lesz, aki a fesztiválon Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztertől átveheti majd a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjét - hangzott el a 100 Tagú Cigányzenekar keddi sajtótájékoztatóján.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását