2024. május 16. - Mózes, Botond

Fontos a frakciók tájékoztatása

Az MSZP fontosnak tartja, hogy valamennyi parlamenti frakció megkapja a megnyugtató tájékoztatást a parlament biztonsági helyzetéről - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője hétfőn a képviselőcsoport rendkívüli ülése után Budapesten.
2007. szeptember 17. hétfő 15:25 - Hírextra

Azt kértük, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter adjon tájékoztatót az öt frakciónak a parlament biztonságának garanciáiról - mondta a kormánypárti politikus az Országházban tartott frakcióülés után arra a kérdésre, miért kezdeményezték a házbizottság összehívását.

Ez nem szocialista ügy - folytatta a frakcióvezető - , tudjuk, hogy ellenzéki, MDF-es képviselőket is értek inzultusok.

Lendvai Ildikó azt mondta: fontosnak tartják, hogy valamennyi frakció kapja meg azt a megnyugtató tájékoztatást, amit most a szocialisták megkaptak.

A frakcióülésen Takács Albert rendészeti miniszter, Lendvai Ildikó és Szili Katalin tartott beszámolót.
Az MTI információ szerint Takács Albert a frakcióülésen arra kérte a képviselőket, hogy bízzanak a magyar rendőrségben. Tájékoztatta a politikusokat arról, mennyi résztvevőre lehet számítani a délután kezdődő tüntetéseken.

A szaktárca vezetője szerint a helyzet valóban nem egyszerű, de megfelelő rendőri erők állnak rendelkezésre.

Lendvai Ildikó a frakcióülésen nyugalomra intette a képviselőket. A miniszterelnök elhíresült őszödi beszéde nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulóján délután négykor indul a Magyar Nemzeti Bizottság 2006. és a Rendszerváltó Fórum kormányellenes felvonulása a Corvin közből a Vértanúk terére, illetve a Kossuth térre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását