2024. április 29. - Péter

Lesz nyugdíjemelés

Januártól 3,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, csak a nyugdíjkorrekciós program 2009-re tervezett lépései tolódnak el várhatóan szeptemberig - közölte a Kormányszóvivői Iroda az MTI-vel vasárnap.
2008. október 19. vasárnap 13:02 - Hírextra
"A több helyen pontatlanul megjelent hírekkel ellentétben 2009. január 1-jével a svájci indexálás szabályainak megfelelően 3,9 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege. A pénzügyi válság miatt átdolgozott jövő évi költségvetési tervezet csupán az ötéves nyugdíjkorrekciós program 2009-re esedékes lépéseit érinti, amelyeket így várhatóan 2009 január helyett szeptemberben hajt végre a kormány" - tartalmazza a közlemény.

A nyugdíjkorrekciós program jövő évre tervezett lépései szerint egységesen 2 százalékkal emelkednek az 1988 és 1990 között megállapított saját jogú nyugdíjak, újabb, egységesen 4 százalékos emelést kapnak az 1992-1995-ben megállapított nyugdíjjal rendelkezők és 4 százalékkal emelkedik az 1997-1998 között megállapított saját jogú nyugdíjak összege is.

Az érintettek várhatóan szeptembertől, nem visszamenőleges hatállyal részesülhetnek a nyugdíjkorrekciós program keretében tervezett nyugdíjemelésben.

Gyurcsány Ferenc a szombati nemzeti csúcson beszélt arról, hogy a törvényes nyugdíjemelés feletti nyugdíjkorrekciós programot január helyett csak ősszel indítják el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását