2024. május 3. - Tímea, Irma

Tüntetéshullám várható hétfőn

Az őszödi beszéd kiszivárgásának egyéves évfordulóján, hétfőn folytatódnak a tüntetések Budapesten. A demonstrálók a Corvin közből a Blaha Lujza tér, az Astoria és a Deák tér érintésével a Kossuth térre vonulnak. A délutáni csúcsforgalomban ezért a belvár
2007. szeptember 16. vasárnap 17:55 - Hírextra

A tüntetés szervezői azt ígérik, hogy békés rendezvényre készülnek.

A tavaly őszi Kossuth téri tüntetőkből alakult csoportok - a Rendszerváltó Fórum és a Magyar Nemzeti Bizottság - az őszödi beszéd kiszivárgásának egyéves évfordulóján ismét utcára vonulnak. Délután négy órakor a Corvin köznél gyülekeznek majd, ahonnan a Blaha Lujza tér, az Astoria, a Deák Ferenc tér és a Báthory utca érintésével a Kossuth térre mennek. Korábban a rendőrség nem engedélyezte, hogy a Parlament előtti területen demonstráljanak, oda ugyanis a Miniszterelnöki Hivatalnak és a Magyar Kézilabda Szövetségnek területfoglalási engedélye volt. A kézilabdások azonban - részben fenyegetések hatására - még hét közepén lemondtak a területről, így az a tüntetőké lehet az évforduló délutánján és estéjén.

A tüntetőket a vonulás közben rendőrök kísérik majd és leállítják a forgalmat ott, ahol éppen a tömeg jár. A belvárosban ezért a hétfő délutáni csúcsforgalomban a szokásosnál is nagyobb dugók várhatók.

Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy ők alapvetően békés tüntetésre készülnek. Bár a rendőrséggel abban egyeztek meg, hogy este 11 óráig maradhatnak a téren, amennyiben az összegyűlt tömeg nem akarna elmenni, akkor arról egyeztetnek majd a rendőrökkel.

A hétvégén egyébként már tartottak az őszödi beszéd kiszivárgásának apropóján több tüntetést is a fővárosban. Szombaton délelőtt a Hősök terén, délután a Budai Várban, este pedig a Vértanúk terén gyűltek össze a demonstrálók. A rendőrségnek egyetlen esetben sem kellett beavatkoznia.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását