2024. április 28. - Valéria

Az MSZP kijátssza a Budapest-kártyát?

A Népszava értesülései szerint már az MSZP hétfői, a parlamenti évadot nyitó frakcióülésén felmerült, hogy a szocialisták kijátszhatnák a Budapest-kártyát, azaz nyomást gyakorolhatnának az SZDSZ-re azzal, ha kilátásba helyeznék a fővárosi közgyűlésben meg
2008. szeptember 11. csütörtök 07:04 - Hírextra
A napilap csütörtöki számában megjelent írás szerint egy nem budapesti szocialista politikus emlékeztetett a zárt ülésen elhangzott felszólalásában arra, hogy egy ilyen lépéssel az SZDSZ-szel folytatott alkuban jelentős nyomást lehetne gyakorolni a liberális pártra.

Ez hatalmas fegyvertény az MSZP eszköztárában, hiszen a 66 tagú - plusz Demszky Gábor SZDSZ-es polgármester - fővárosi közgyűlésben a 10 fős liberális frakciónak csak a 24 fős szocialista képviselőcsoporttal van egyfős többsége, szemben a 33 fős ellenzéki - MDF-es, KDNP-s és fideszes - táborral.

A lap ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a szakítás aligha lenne bölcs, hiszen egy ilyen döntés után az MSZP nem tudna megvalósítani számos, számára fontos strukturális változást, például az egészségügyi-ellátóreformot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását