2024. április 28. - Valéria

Fidesz: Gyurcsány ne a kínai diákokkal foglalkozzon!

A Fidesz szerint tarthatatlan, hogy Gyurcsány Ferenc a felsőoktatás jelenlegi helyzetében kínai diákoknak ajánl fel ingyenes tanulási lehetőséget Magyarországon. Erről Koszorús László és Ágh Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt keddi
2007. szeptember 4. kedd 15:11 - Hírextra

Amíg Gyurcsány Ferenc a tandíjjal elveszi a továbbtanulás lehetőségét tehetséges, de szegény anyagi körülményekkel rendelkező magyar fiataloktól, addig tarthatatlan, hogy külföldi diákoknak adjanak ösztöndíjat, ingyenes tanulási lehetőséget Magyarországon - jelentette ki Koszorús László, a miniszterelnök kínai látogatása kapcsán.

A Fidelitas alelnöke hangsúlyozta: nem a kínai fiatalokkal van probléma, ők nem tehetnek arról, amit Gyurcsány Ferenc művel Magyarországon, és a magyar oktatásban.

Ágh Péter arról beszélt, hogy a tandíj bevezetése káros hatással volt a magyar felsőoktatásra, mert míg 2006-ban 132 ezren jelentkeztek egyetemre és a főiskolára, és 52 ezer diákot vettek fel, addig idén már csak 108 ezren adták be felvételi kérelmüket, és 48 ezren kaptak helyet.

A Fidelitas ügyvezető alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István oktatási miniszter a tandíjjal azt üzeni a magyar diákoknak, hogy ha nem gazdag szülők gyermeke vagy, akkor ne akarj továbbtanulni.

A két fidelitasos politikus közölte: nem állapot, hogy Gyurcsány Ferenc ilyen helyzetben a külföldi ösztöndíjasokkal foglalkozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását