2024. május 9. - Gergely

Elindult a VAM Art projekt

A kortárs képzőművészet népszerűsítéséért, versenyképességének javításáért hatvan művész és több üzletember összefogásával szombaton elindul a VAM Art projekt, melynek első eseményén kiállítás nyílik Novák Erik festőművész és több szobrász alkotásaiból -
2007. szeptember 15. szombat 07:24 - Hírextra

Az összefogás célja, hogy szakmai és üzleti lehetőséget adjon tehetséges, fiatal, kezdő kortárs alkotók, képzőművészek bemutatkozására, szakmai és piaci lehetőségeik kibontására.

Vincze Miklós elmondta, hogy a programban résztvevő üzletemberek a projektre az első évben 273 millió forintot fordítanak, valamint a pénzügyi hozzájáruláson kívül részt vesznek a fiatal kortárs képzőművészek menedzsmentképzésében is.

A felajánlott összeget kommunikációs munkára költjük, kiállításokat rendezünk, katalógusokat, kiadványokat jelentetünk meg, média-megjelenéseket szervezünk a művészeknek - sorolta Vincze Miklós.

Ettől azt várják, hogy a közönség, köztük a leendő vevők, jobban megismerkedjenek egy-egy művész munkáival, életművével. A program életre hívója szerint ugyanakkor nem szeretnék árucikknek tekinteni az alkotókat.

Ha egy fiatal képzőművész a nulláról próbálja megismertetni magát 15-20 év is kell hozzá, mi felgyorsítanánk ezt, jól felépített kommunikációval akár másfél, két év alatt is népszerűvé válhatnának - vélekedett Vincze Miklós.

A program keretében azokat a művészeket támogatjuk, akik legalább 7-10 munkát be tudtak mutatni, tehát valamiféle teljesítmény már áll mögöttük - tette hozzá.

Az év végén a programban résztvevő hatvan művész közös kiállítással jelentkezik, a következő évben pedig minden művésznek külön tárlatot rendeznek, amelyekhez aukciók is társulnak.

A VAM Art projekt első szakasza szombaton indul a VAM Design Centerben, ahol a Nyócker című filmet producerként, a Zuhanórepülés című alkotást rendezőként jegyző Novák Erik festőművész munkáiból nyílik kiállítás, tíz fiatal szobrász bemutatkozásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását