2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jön ma Csajkovszkij

Csajkovszkij-maraton várja az érdeklődőket szombaton délelőtt 11 órától este 10 óráig Budapesten, a Művészetek Palotájában. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban összesen tizenegy, egyenként 45 perces koncerten hallhatók a
2008. február 2. szombat 11:26 - Hírextra
Az ötletet a Budapesti Fesztiválzenekar hozta a franciaországi Nantes-ból. Az ottani "őrült napon", ami valójában egy teljes hétvége, több helyszínen több száz koncertre hívják a közönséget. A Folle Journée ma már olyan sikeres, hogy exportálják: Bilbaóban márciusban, Tokióban májusban, Rio de Janeiróban pedig júniusban tartják az eseményt.

A budapesti maraton művészeti vezetője, Fischer Iván a műsort úgy állította össze, hogy abban szerepeljenek az életmű legnépszerűbb darabjai, például a nagy szimfóniák. A nap a Patetikus szimfóniával indul, ezt a Pannon Filharmonikusok szólaltatják meg Hamar Zsolt vezényletével. Délután az Ötödik szimfónia hangzik el az Óbudai Danubia Zenekar tolmácsolásában, a maraton a Negyedik szimfóniával zárul, a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában.

Magyarországi bemutatót is tartanak: "Aranyszájú Szent János liturgiájával" a Schola Cantorum Budapestiensis és a Szent Efrém Bizánci Férfikar ismerteti meg a közönséget.

Az eseményhez kapcsolódóan szombaton egész nap a zeneszerző életéről szóló játékfilmeket, illetve operákat vetítenek, továbbá orosz ételeket és italokat kínálnak a Művészetek Palotájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását