2024. április 29. - Péter

Hullunk, mint a legyek

Magyarországon évente 10 ezren betegszenek meg tüdőrákban és 8 ezren halnak meg ebben a kórban. Ezzel a tüdőrákos halálozás tekintetében hazánk világelső. A Magyar Rákellenes Liga "Célkeresztben a tüdőrák" elnevezéssel szombaton a Normafánál egy sétát sze
2007. szeptember 14. péntek 20:51 - Hírextra
Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta: vannak olyan gyógyszerek, terápiák, amelyekkel sikeresen lehet küzdeni a tüdőrák ellen, ennek azonban az a feltétele, hogy időben felfedezzék a kórt. Hozzátette: a tüdőrák kockázatát a dohányzás abbahagyásával, illetve azzal is lehet csökkenteni, ha nem szokunk rá. A közös séta erre is fel kívánja hívni a figyelmet.

A Normafánál délelőtt 10 órakor kezdődő, körülbelül 900 méteres séta állomásain tüdőgyógyászok, szakorvosok adnak tanácsokat és az Anna réten a rendezvényhez csatlakozó hírességek, neves színművészek, zenészek és tévés személyiségek is elmondják véleményüket a tüdőrák megelőzésének és gyógyításának fontosságáról. Vasváry Artúrné elmondta: felhívásukra egyből igent mondott többek között az RTL Klub Bartátok közt című sorozatának két sztárja: Németh Kristóf és Lóránt Krisztina, Csonka András, Farkas Bertalan, Karda Bea és D. Tóth Kriszta is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását