2024. július 27. - Olga, Liliána

Tetoválásmatricák - ha nem akarsz elköteleződni, de feldobnád a külsőd

A tetoválások ma is nagy divatjukat élik, csodásabbnál csodásabb mintákat láthatunk barátainkon, rokonainkon vagy épp az utca emberén. De ha valami miatt nem tehetjük meg, hogy mi is kövessük a példájukat, vagy épp túl fiatal az illető, aki varratna, akkor is van megoldás.
2024. február 15. csütörtök 07:32 - HírExtra

A TyToo tetoválásmatricái között bármely korosztály megtalálhatja a számára legkifejezőbb mintát vagy alakzatot, felhelyezésük egyszerű, a siker pedig garantált. De mégis miért akarna valaki ilyen kiegészítőt? Elmondjuk!

Kinek ajánljuk a tetoválásmatricákat?

A tetoválásmatricák olyan ideiglenes tetoválások, melyek fájdalom és kötöttségek nélkül adják vissza az igazi varratok mintáit, hangulatát. Használatuk nagyszerű mód arra, hogy az ember kipróbáljon egy új tetkót, mielőtt elkötelezné magát egy állandó mellett, vagy arra is, hogy feldobja a megjelenését egy-egy különleges alkalom során. Vannak, akik bizonyos okok miatt nem tetováltathatnak, számukra is jó megoldás a tetoválásmatrica, ezenkívül pedig a gyerekeknek nagyon jó móka.

Tippek a felhelyezéshez és a hosszan tartó hatáshoz

A tetoválásmatricákat igen egyszerű felhelyezni, csak az alábbi lépéseket kell betartani.

- Válasszuk ki a kívánt mintát, vágjuk körül őket úgy, hogy nagyjából egy centit ráhagyunk a mintára. 

- Ellenőrizzük, hogy a bőrfelületünk, ahova a tetoválás kerül majd, teljesen tiszta és száraz.

- Távolítsuk el a védőfóliát, és helyezzük a matricát ragadós részével lefelé a bőrünkre.

- Egy nedves ruha vagy szivacs segítségével itassuk át a tetoválást, és óvatosan nyomjuk rá a bőrünkre legalább fél percig. 

- Ha ez megvan, a papírt lassan távolítsuk el, és már kész is a remekmű. 

- Hagyjuk megszáradni a bőrön, és lehetőleg olyan helyre tegyük, ahol a bőr kevésbé ráncolódik napközben - hajlatokba például nem annyira jó ötlet, mert töredezetté válhat a minta.

A minták általában egy-két hétig biztosan a bőrön maradnak, megóvhatjuk színüket, ha tisztálkodáskor is óvatosan bánunk velük és nem éri őket víz. Amikor meguntuk, vagy már fakulni látszanak, babaolaj vagy sminklemosó segítségével könnyedén eltávolíthatjuk bőrünkről.

Milyen mintát válasszunk?

Alkalomtól és a viselője személyiségétől függ, hogy milyen tetoválásmatricát érdemes választani. Ha például születésnapi buliról, gyerekzsúrról van szó, érdemes a tematikához illő mellett letenni a voksunkat. A gyerekek körében nagyon népszerűek az állatos, rajzfilmes kiegészítők, a lányoknak és a fiúknak választhatunk színvilágban hozzájuk passzoló szettet. Dinoszauruszok, járművek, pillangók, virágok, hableányok, királylányok, macskák és kalózok is jól mutatnak a kicsik bőrén.

Nyaraláshoz válasszunk a nyárhoz kötődő figurákat, például hullámokat, tengeri csillagokat vagy halakat, míg télen inkább a hóember, hópehely, csillagok a menők. De nem csak a gyerekek használhatják őket, egy lány- vagy legénybúcsún is jól mutatnak a közös tetoválások, még ha nem is örök életre szólnak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását