2024. április 27. - Zita

Új rendőrfőkapitányt kap Nógrád megye

Mihály István ezredest, a gödöllői kapitányság vezetőjét jelölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének az országos rendőrfőkapitány, a kinevezést egyhangúlag támogatja a megyei önkormányzat. A testület erről pénteki rendkívüli ülésén szavazott.
2010. október 29. péntek 13:40 - HírExtra
A döntésről tájékoztatják az országos főkapitányt. A megyei közgyűlés megköszönte Szabó Jenő korábbi megyei főkapitány munkáját, őt szeptemberi hatállyal nevezték ki a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata vezetőjévé.

Papp Károly dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közbiztonsági főigazgatója az ülésen elmondta: Mihály István 31 éve teljesít szolgálatot, 22 évet vezetői beosztásokban töltött, a gödöllői előtt az érdi rendőrkapitányságot vezette, és mindkét helyen komoly szakmai sikereket ért el.

A jelöltet felkészült, elhivatott rendőri vezetőnek nevezte a dandártábornok, aki arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a jelenleg Érden élő Mihály István - az országos rendőrfőkapitány elvárásának megfelelően - kinevezését követően Salgótarjánba költözik.

Az ülésen Rozgonyi József, az ellenzéki MSZP-frakció vezetője előrebocsátotta, hogy támogatják a jelöltet, de "hangos gondolkodásként" azt mondta: Nógrád megyének az elmúlt 20 évben hat főkapitánya volt, akik szinte kivétel nélkül előléptetéssel távoztak e posztról, és mindig megfogalmazták, hogy az eredmények a testület munkáját minősítik.

Elgondolkodtató, hogy miközben Nógrád megyében ilyen magas szinten, ilyen jó mutatókkal dolgozó rendőrök vannak, nem akad közöttük egy sem, aki alkalmas lett volna rendőrfőkapitánynak - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását