2024. május 16. - Mózes, Botond

Brutális emberölés Csongrádban

Még az ügyet vizsgáló nyomozók számára is megdöbbentő és brutális volt az az emberölési ügy, melyben egy 38 esztendős felgyői férfi vesztette életét, s melyet a napokban derített föl a rendőrség - közölte Szekeres Tibor alezredes csütörtökön Szegeden.
2007. szeptember 13. csütörtök 13:02 - Hírextra

Augusztus 8-án éjszaka egy Felgyő külterületén álló tanyán keletkezett tűzhöz riasztották a csongrádi tűzoltókat, akik a lángok megfékezése után az épület romjai között egy összeégett holtestet találtak - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi igazgatója az esetről tartott sajtótájékoztatón.

A rendőrség az esetet közigazgatási eljárás keretében kezdte el vizsgálni, mivel akkor bűncselekmény gyanúja még nem merült föl. Az eljárásba orvos szakértőt, tűzvizsgálót vontak be, majd tanúkat hallgattak meg. A vizsgálat során az elhunyt 43 esztendős élettársa többször is ellentmondásba keveredett azzal kapcsolatban, hol volt, és mit csinált a tűz keletkezésének időpontjában - közölte az alezredes.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a nőt szerdán már gyanúsítottként hallgatták ki. Az asszony beismerte, a vályogépületet ő gyújtotta föl, tudva azt, hogy élettársa épp a házban alszik, s a lángok pillanatok alatt tovaterjednek. Elmondása szerint a férfi a tűzre fölébredt, s próbált is menekülni, de az elharapódzó lángok miatt ez már nem sikerült neki.

Szekeres Tibor közölte, a bűncselekmény előtt az italozó életmódot folytató gyanúsított és a sértett között mindennaposak voltak a veszekedések, anyagi viták. Az eset napján is mindketten nagymennyiségű alkoholt fogyasztottak, és veszekedtek, az asszony pedig bosszúból gyújtotta élettársára a házat.

A nő ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a rendőrség így előzetes letartóztatását kezdeményezi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását