2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új német nyelvvizsga

A Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület az elmúlt héten új német nyelvvizsga elfogadásáról döntött. A nemzetközileg is ismert Euroexam vizsgák német változatát így már államilag akkreditált nyelvvizsgaként fogadják el a felvételin.
2007. szeptember 13. csütörtök 12:07 - Hírextra
Ez a választék bővülésén túl azért is jó hír, mert a nyelvvizsgáknak az európai követelményekhez történő tavalyi igazítása után némi zavar volt észlelhető. Egyes vizsgák szintjeit átsorolták, mások megszűntek. Angol nyelvből Magyarországon 2001. óta lehet államilag akkreditált Euro nyelvvizsgát tenni. A vizsgarendszer népszerűségét gyakorlatias szemléletének és a fiatalabb korosztályt szem előtt tartó témaválasztásainak köszönheti. Az új német nyelvvizsgák iránti érdeklődést jelzi, hogy ingyenes próbavizsgáin közel ezren vettek részt, országszerte pedig több mint 30 vizsgacentrum vette már fel kínálatába. Az új, német nyelvű Euroexam vizsgákat először októberben és decemberben lehet letenni.

Egyedülálló, hogy az új német nyelvvizsga egynyelvű és kétnyelvű vizsgaként is választható. Felvételihez és diplomához az egy- és kétnyelvű vizsgákat azonos értékűként veszik figyelembe. A vizsgarendszer fejlesztői szerint az Euroexam vizsgákon a német nyelv hétköznapi használata kerül előtérbe. A nyelvhelyesség helyett a gyakorlati kommunikációs készség szerepel döntő súllyal az értékelésben.

Az új német nyelvvizsgákról részletes információ a www.euroexam.org honlapon található. A honlap egyik különlegessége annak Fórum rovata, ahol a vizsgázók mindenféle cenzúra nélkül tehetik közzé élményeiket. A Fórum gazdái pedig vállalják, hogy minden, nyelvvizsgákkal kapcsolatban feltett kérdésre igyekeznek információt gyűjteni és válaszolni.

További információ:
Euro Nyelvvizsga Központ
Rozgonyi Zoltán
rozi@euroexam.org
Tel.: 225-8755
Forrás: MTI-OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását