2024. április 26. - Ervin

Nem jutottak dűlőre az egészségbiztosítókkal

A biztosítókkal folytatott találkozó után sem zárták le a kormánypártok az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról hónapok óta zajló egyeztetéssorozatot. A csütörtöki megbeszélés után szűkszavúan nyilatkozott az újságíróknak Horváth Ágnes liberális eg
2007. szeptember 13. csütörtök 18:23 - Hírextra

A tárcavezető annyit közölt: az egyeztetések folytatódnak a koalíciós pártok között, a következő forduló jövő hétfőn lesz. Az egészségügyi miniszter nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a jövő heti egyeztetésen ismét jelen lesznek-e a biztosító társaságok képviselői.

Kökény Mihály sem mondott részleteket a megbeszélésről, csak megerősítette Horváth Ágnes szavait, hogy "sokat tanultak" a biztosítótársaságok képviselőitől. Mint mondta: meghallgatták az üzleti biztosítók álláspontját, véleményét. Sok kérdést tettek fel a biztosítási szakembereknek, a válaszokat azonban ki kell értékelni – mondta Kökény Mihály.

Kérdés kapcsán közölte: a szocialisták szeretnék tartani magukat a határidőhöz, ezért jövő hétfőn is egy asztalhoz ülnek. A hétvégén további szakértői egyeztetésre kerül sor, azonban úgy látja, hogy a nyitott kérdések száma véges, a rendszer átalakításában mindkét párt érdekelt. Az a cél, hogy az eredeti menetrendet tudják tartani és a törvény megszülessen év végéig - tette hozzá az MSZP-s politikus.

Juhos András, az Uniqa biztosító képviselője a koalíciós pártokkal történt egyeztetés után újságíróknak azt mondta: ezen a találkozón az újdonság az volt, hogy a biztosítók képviselői nem közvetítő útján és egyszerre találkoztak a két koalíciós féllel.

"Természetes, hogy semmilyen feltételt nem mondtunk, hiszen nem is tudnánk mondani, mert (...) megítélésem szerint jelenleg ez nem feltételeknek a kérdése, a rendszert szeretnénk látni, hogy működik. Kérdéseink vannak nekünk is egyelőre" - fogalmazott.

Az MTI felvetésére közölte: nem kaptak válaszokat, de elmondták azokat a pontokat, amelyeket szerintük tisztázni kellene. Példaként említette a tulajdonviszonyt illetve a pontrendszert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását