2024. május 3. - Tímea, Irma

Küldetése, hogy talpra állítsa az országot

Navracsics Tibor szerint a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Erős Magyarország programjának küldetése, hogy talpra állítsa az országot - erről az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője Nyíregyházán, a programot ismertető első vidéki politikai fórumon b
2008. január 11. péntek 07:21 - Hírextra

Amit az MSZP-SZDSZ kormány 2002 óta tönkretett, azt a szövetség programjának kell majd helyreállítania - hangoztatta a politikus.

A mintegy 700 meghívott érdeklődő előtt kifejtette: a Fidesz és szövetségesei 1998 és 2002 közötti kormányzása idején még arról folyt a vita, hogy 13, vagy 15 év alatt éri-e utol Magyarország az Európai Unió fejlett nemzeteit.

"Most viszont azért kell aggódni, hogy teljesen leszakadunk-e, hiszen az ország szinte minden fontos mutatóban sereghajtó, vagy a sereghajtók egyike" - mondta.

Navracsics Tibor adatokkal támasztotta alá állítását, mely szerint "Magyarország adóssága alapján negatív világrekorderek közé tartozik, a gazdasági növekedése a múlt esztendő III. negyedévében mindössze 0,9 százalék volt, s az infláció ugyancsak csúcsokat döntöget 2007-ben".

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője külön megemlítette, hogy a munkanélküliség mára - szerinte - "drámai méreteket ölt", 340 ezerről 420 ezerre emelkedett, s az elhelyezkedési gondokkal küzdők között 75 ezer a 25 éven aluliak száma, akik várnak első munkahelyükre, fizetésükre.

Úgy fogalmazott: a "mélyrepülés közben az MSZP-SZDSZ kormány minden társadalmi csoportot megsértett, így a fiataloknak diákhitel helyett tandíjat adott, a családoknál eltörölte a gyermekek utáni adókedvezményt, a vállalkozóknak nem térítette vissza az általános forgalmi adót, a közalkalmazottakat, köztisztviselőket kevés munkával és méltatlanul nagy keresettel minősítette le, a nyugdíjasoknak pedig megélhetés helyett vizitdíjfizetést és a gyógyszerek drágasága miatti nehéz kiválthatóságot teremtett".

Az ellenzéki politikus az Erős Magyarország alapprogramból azt emelte ki, hogy mindenki számára szeretnék majd megteremteni a becsületes munka lehetőségét.

"Aki dolgozni akar, az dolgozhasson is, az Európai Unió foglalkoztatási stratégiájának megfelelően a Fidesz és szövetségeseinek alapvető célja a teljes foglalkoztatás elérése lesz a következő években" - emelte ki Navracsics Tibor, hozzátéve, a munkanélküliséget 3 százalék alá akarják majd szorítani hatalomra jutásuk után.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. január 12. 16:38
Fidesz-program? Mesekönyv és kívánsággyűjtemény.
Ozmium
2008. január 11. 07:39
Nyíregyháza. Mai mottónk, gyenge!!!:
Gyenge kormány, gyenge program, gyenge-gyenge. Kétségbe esett gyenge és vállról indítható gyenge.
Még jó, hogy íjjen gyenge a kormány mert nem feltűnő, hogy mi, még gyengébbek vagyunk. Én, én vagyok gyenge, Ön meg Ön gyenge Hurrá, mi valamennyien gyengék vagyunk
Navracsics úr ez gyengére sikeredett.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását