2024. május 19. - Ivó, Milán

Hatvan percig jók voltunk

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosai egy órán keresztül szinte tökéletesen végrehajtották a taktikai utasításait a Törökország csapata ellen szerdán, Isztambulban 3-0-ra elveszített Európa-bajnoki selejtezőn.
2007. szeptember 13. csütörtök 11:12 - Hírextra

"Lezártuk a széleket, szűkítettük a területeket, és amikor lehetőségünk adódott rá, akkor veszélyes támadásokat vezettünk - mondta a szakember csütörtökön az MTI-nek. - Hiába birtokolták többet a labdát a házigazdák, sokszor csak oldalra vagy hátra tudtak passzolni, a kapunk elé ritkán jutottak el. Egy-egy alkalommal előfordult, hogy nem volt meg az összhang a védőink és középpályásaink között, ilyenkor eljutott az ellenfél a tizenhatosunkig, de Gera kiállításáig szerintem méltó ellenfelei voltunk egy a miénknél sokkal erősebb csapatnak."

Várhidi úgy véli, hogy minden szempontból nagyon jó a nemzeti együttes összetétele.

"Szakmai és emberi szempontból is remek közösség jött össze. A meccs előtt kicsit féltettem a csapatot, hiszen ilyen pokoli hangulatban még nem játszottunk korábban, de a fiúk mentális erejét mutatja, hogy az első perctől függetlenítették magukat minden zavaró külső tényezőtől."

A szakember szerint fiatal csapata jó úton halad, de tovább kell fejlődnie, hogy olyan bírói tévedéseket is el tudjon viselni, mint a Gera buktatásáért elmaradt tizenegyes és a magyar csapatkapitány kiállítása volt a 63. percben.

"Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a skót játékvezető óriásit tévedett. Én a mérkőzés után nem kerestem a kapcsolatot a bíróval, semmi értelme nem lett volna kérdőre vonni. Az eredmény úgysem változik, csak a saját helyzetünkön rontottunk volna. Az UEFA játékvezető-ellenőre látta a meccset, biztos vagyok benne, hogy a jelentésébe is beleírta, mekkorát hibázott a skót bíró, és tévedésével döntően befolyásolta a találkozó alakulását. Valószínűleg eltiltják egy időre, mást nem lehet tenni. Ettől függetlenül most már elmondhatjuk, hogy a magyar válogatott jó úton jár, sínre került, egyre többen látják, hogy érdemes hinni a fiúkban. Sajnálom, hogy a lefújás után alig volt időnk beszélni egymással, hiszen azonnal indultunk a repülőtérre. E-mailen és telefonon mindenkivel tartom a kapcsolatot, és igyekszem lelkileg felrázni a srácokat, akik érthetően nagyon el voltak keseredve."
Az MTI-nek arra a felvetésére, hogy az utóbbi találkozókon a jórészt idegenlégiósokra épülő gárdának nem voltak erőnléti gondjai, a kapitány azt mondta:

"Külföldön valamit másképp csinálnak, mint itthon, de tény, hogy azok a játékosok, akik csak nyáron hagyták el Magyarországot, pár hét alatt is rengeteget fejlődtek kondicionálisan és mentálisan. Olyan futballisták, akik külföldi klubjaikban csak percekre kapnak bizonyítási lehetőséget, sokkal jobb formában vannak, mint itthon rendszeres játéklehetőség mellett voltak. Nyilvánvaló, hogy a hazai klubokban folyó munkán kell valamit változtatni, de ennek megoldására én egyedül nem vagyok képes."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását