2024. április 29. - Péter

Kliment kikapott

A 60 kg-ban szereplő Kliment László első mérkőzésén kikapott a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtező versenyén Rómában. A 2005-ös világbajnokság ötödikje az örmény Hoszrov Melikjan személyében kemény riválist kapott a nyolcaddöntőbe
2008. május 10. szombat 14:18 - Hírextra
A sikertől azonban Kliment messze volt. A nyitómenetben az eredménytelen első perc után először a magyarnak kellett térdelnie, aki nem tudott hatásosan védekezni, Melikjan jól fogta össze, s közel húsz másodperc után, amikor már ellenfele közel jutott a szőnyeg széléhez, megpörgette (0-1). Fél perc után az örménynek kellett lemennie, ám vele ellentétben az FTC versenyzője nem tudott akciót csinálni, sőt, hagyta ellenfelét szinte azonnal felpattani a szőnyegről, így az örmény újabb pontot, pontokat könyvelhetett el (0-3).

A második menet első percét meghajtotta Kliment, próbálta kimozgatni vetélytársát, a 60 mp ennek ellenére pont nélkül ért véget. Ezúttal a sorsolás a magyar birkózónak kedvezett, Melikjan került parterhelyzetbe először, Struhács György szövetségi kapitány pedig rögtön hangosan figyelmeztette sportolóját, hogy ne engedje ismét felállni ellenfelét. Ennek ellenére az örmény ismét lábra tudott állni, ráadásul a fejlefogással próbálkozó magyar kilépett, ami egy pontot ért Melikjannak, valamint az eredménytelen fél perc még egyet (0-2). Az utolsó 30 mp-ben az örmény már csak arra figyelt, hogy Kliment ne akciózhasson (1-2), így biztosan nyert.

"Nem lehet megengedni, hogy kétszer csináljon pontot a rivális, mikor lent van!" - háborgott a szakvezető az összecsapást követően.

Kliment László még abban bízhat, hogy Melikjan fináléba jut, s beviszi őt a vigaszágra.

A nap másik magyarja, a 96 kilós Virág Lajos a katari Rahman Idres Fazal ellen vívja első meccsét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását