2024. május 3. - Tímea, Irma

Tarlós új bizottság élén?

Másik bizottságot szeretne vezetni a jövőben Tarlós István, a főváros esélyegyenlőségi, foglalkoztatáspolitikai és kisebbségi bizottságának elnöke. A Fidesz budapesti frakcióvezetője a testületben folyó vita közben távozott az ülésteremből kedden.
2007. szeptember 11. kedd 20:34 - Hírextra
Az esélyegyenlőségi bizottság a civil szervezeteknek kiírandó pályázat részleteiről kezdett egyeztetni a keddi ülésen. Tarlós István javaslatai közül néhánnyal a testület nem minden tagja értett egyet, más indítványok is elhangzottak, de alig húszperces vita után a bizottság elnöke átadta az ülés vezetését másnak és távozott - erősítette meg a Független Hírügynökségnek John Emese, a testület SZDSZ-es tagja.

A szabad demokraták budapesti frakcióvezetője szerint a Fővárosi Közgyűlésben előfordul, hogy az ellenzék kivonul, de a bizottságokban ez nem szokás. John Emese hozzátette: a pályázaton elnyerhető támogatás nagyon fontos a civil szervezeteknek, így érthetetlennek tartja, miért ítélte jelentéktelennek az ügyet a bizottság elnöke, és miért nem vett részt a testület munkájában. John Emese elmondta: a vita végén a testület ellenzéki javaslatokat is elfogadott.

Tarlós István a Független Hírügynökségnek így kommentálta az ügyet: "se időm, se kedvem órákon keresztül álproblémákkal foglalkozni, illetve részletkérdéseken huzakodni pótcselekvő, pártjuk perifériájára szorult emberekkel". A Fidesz fővárosi vezetője azt mondta, hogy a jövőben "elcseréli" az elnöki posztot egy másikért, vagyis egy fideszes elnök helyére lép egy másik bizottság élén. Az ellenzéki párt budapesti vezetője szerint a bizottsági helycsere bevett gyakorlat a fővárosban.

Az MSZP-frakció közleményében felháborítónak nevezte, hogy a bizottság elnöke a szakmai munkájukat lelkiismeretesen végző szocialista képviselőket perifériára szorult embereknek nevezi. Azt is tűrhetetlennek tartják, hogy az ülés hangfelvételei alapján Tarlós "felesleges időpocséklásnak" tartja az egyeztetést. Az MSZP-frakció felszólította a Fidesz fővárosi vezetőjét, hogy kérjen bocsánatot a budapesti civilektől és az érintett képviselőktől.




Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását