2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ferihegy sztájktörténete

Szerdán reggel hat órakor a megkezdődött a határozatlan idejű munkabeszüntetés a Ferihegyi Repülőtéren. Összeállítás a Ferihegyi Repülőtéren az elmúlt öt évben megtartott sztrájkokról:
2008. december 10. szerda 10:36 - Hírextra
2003. december 14. - Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a Ferihegyi Repülőtér dolgozói. A szakszervezetek a Budapest Airportnál tervezett 152 fős elbocsátás, illetve egyes tevékenységek - köztük a minibusz szolgáltatás - kiszervezése ellen tiltakoztak. (A járatok közlekedtek, a legnagyobb késés 1 órás volt).

2004. március 22. - Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a Malév gépek kiszolgálásában a földi kiszolgálók Ferihegyen, mivel a munkakörülményekről tartandó tárgyalásokon a Malév Rt. delegációjának vezetése több alkalommal nem vett részt.

2005. július 29. - A Ferihegyi repülőtéren négyórás sztrájkot tartott a Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezete.

2005. december 16. - A Budapest Airport Rt. két szakszervezete, a Repülőtéri Minibusz Gépkocsivezetők Szakszervezete (RMGSZ) és a Forgalmi Rampatisztek Szakszervezete (FORTISZ) két órás (18-20 óra között) figyelmeztető sztrájkot tartott Ferihegyen a bérkövetelések teljesítése, illetve a továbbfoglalkoztatás garanciái érdekében.

2007. március 27. - Háromórás sztrájkot tartottak Ferihegyen a földi kiszolgáló tevékenységet végző Celebi GH Kft. dolgozói. Március 30-31-én, illetve április 5-7-én ismét sztrájkoltak a tárgyalások eredménytelensége miatt.

2007. augusztus 5. - Sztrájkot tartottak Ferihegyen. A Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete azért tiltakozott, mert a szakszervezetek 9-10 százalék közötti béremelési követelésével szemben a munkáltató csupán 6,2 százalékot javasolt.

2007. november 21. - A földi kiszolgálást végző repülőtéri dolgozók a Társadalmi Szolidaritás Napja jegyében csatlakoztak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete kezdeményezésére megtartott országos tiltakozó sztrájkhoz.

2008. december 10. - Reggel hat órakor a megkezdődött a határozatlan idejű munkabeszüntetés a Ferihegyi Repülőtéren. A Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a sztrájkkal a Budapest Airport átalakításának teljes felfüggesztésével, az új kollektív szerződés megkötésével és a létszám megtartásával kapcsolatos tárgyalások eredménytelensége miatt tiltakozik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását