2024. május 3. - Tímea, Irma

Az R-GO jubileumi koncertet ad

Az R-GO együttes szombat este tartja 25 éves jubileumi koncertjét a Kisstadionban, a Szikora Róbert vezette zenekar ez alkalommal eredeti felállásban lép színpadra - tájékoztatták az esemény szervezői az MTI-t.
2007. szeptember 11. kedd 12:44 - Hírextra

Az R-GO együttes klasszikus felállásában Szikora Róbert az éneklés mellett dobolt, Környei Attila basszusgitározott, vokálozott és hegedült, Kozma Tibor gitározott és vokálozott, Holló József a billentyűs hangszereket kezelte és Barile Pasquale dobolt. A szombati koncerten, akárcsak a régi időkben, színpadra lép a két "gida": Clavier Charlotte és Varga Éva is.

Az R-GO zenekart 1982-ben alakította a Hungária együttesből kilépett Szikora Róbert. Az R-GO és az Amulett című albumuk, majd a Szeretlek is+nem is című korongjuk nagy közönségsikerré vált, platinalemez lett. Utolsó közös lemezük, a Rég várok valakire 1986-ban jelent meg - közölte a szervező Danubius Music nevében a Media Angels ügynökség.

Az R-GO az 1980-as években többször volt az év együttese, Szikora Róbert pedig az év énekese, zeneszerzője vagy az év embere. Az együttes megkapta az MTV és az ORI Nívódíjat, nyert eMeRTon-díjat és számos külföldi elismerést kapott egyebek között Los Angelesben, Máltán.

Szikora Róbert és társai többek között a Ballag a katona, a Szeretlek is+nem is, a Létezem és a Bombázó című dalokkal aratták legnagyobb sikereiket.

A tájékoztatás szerint a koncert napján és helyszínén kezdik árusítani az együttes 20 év szünet után megjelent új lemezét. Ugyancsak a koncert napjától kapható a zenekarról megjelent könyv.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását