2024. május 21. - Konstantin

Kifizették a szociális segélyeket Szabolcsban

Kifizették a szociális segélyeket a fertőző májgyulladással sújtott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmihálydiban, de a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke kártérítést követel a polgármestertől, mert szerintük nyilatkozataival lejáratta a helyi ro
2007. szeptember 11. kedd 12:51 - Hírextra

Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere nem váltotta be korábbi fenyegetését, és nem akadályozta meg a szociális segélyek kifizetését. Ennek ellenére hétfőn feszült volt a hangulat a mintegy kétezer lelkes szabolcsi kisközségben - olvasható a lapban.

Nagy József, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a községháza előtt gyülekező romák előtt jelentette be, hogy a nyírmihálydi cigányság nevében kártérítést követel az önkormányzattól és személyesen a polgármestertől.

A lap emlékeztet arra, hogy Nyírmihálydiban hetekkel ezelőtt diagnosztizálták a hepatitis A vírust, s ezután az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Szolgálat elrendelte minden 2-20 év közötti lakos kötelező beoltását és több porta fertőtlenítését, mivel a járvány ott terjed, ahol rosszak a kommunális- és személy-higiénés feltételek.

Nem sokkal később Nyisztor Ferenc bejelentette: szeptember elején visszatartja azoknak a helyieknek az állami szociális segélyét, akik nem ásnak maguknak kerti árnyékszéket – a járvány kitörésében ugyanis szerepe volt annak, hogy sokan illemhely használata nélkül végzik el a szükségüket. E bejelentése miatt Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter fölhívta a polgármestert, és arra kérte, hogy tartsa tiszteletben a törvényeket.

A lap tudósítása szerint hétfőn rendőr járőrök is megjelentek a hivatal előtt. A nyírlugosi rendőrök a Népszabadság munkatársának azt mondták: akkor is kijöttek volna ide, ha a polgármester nem kér előzetesen rendőri biztosítást, ugyanis a szociális segélyek osztásának napján az összes környékbeli faluban szemlét tartanak.

A lap kitér arra is, hogy a polgármesternek a segélyek visszatartásáról szóló bejelentése "részben elérte a célját": a faluban ugyanis nyolc udvari illemhelyet állítottak föl az elmúlt napokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását