2024. április 23. - Béla

Tenk-kiállítás nyílik

Tenk László festőművész legújabb alkotásaiból nyílik kiállítás a Symbol Art Galériában csütörtökön; a mintegy 20 képet felvonultató tárlat egy hétig látható az Óbudai Nyár keretében.
2008. július 9. szerda 20:50 - Hírextra
Mint azt Tenk László az MTI-nek elmondta, a tárlat anyaga nagyon friss, hiszen tavaly és idén készült alkotásokat állít ki. Van olyan kép is - A tavasz című, virágzó fát ábrázoló mű - amelyet a múlt héten festett. Így az érdeklődőket a jelen állapot bemutatására alkalmas, s nem összegző kiállítás várja.

A tárlat anyagáról szólva kiemelte az Esti lődörgés című művet, amelyen az esti utca uralja a vásznat, s bár még a nappali fényben pompázik a tér, az ablakokból az est fényei szűrődnek ki. A kép a festő szavai szerint a céltalan bóklászás, kószálás örömteli pillanatait sugározza.

Tenk László elmondta: festményeinek van egy állandó vonulata, de az élet viszontagságai természetesen nyomot hagynak a képeken is, megjelennek témában és kifejezésben egyaránt. Így csekély módosulás megfigyelhető a korábbi években készült munkáihoz képest, egyes észrevételek szerint például egyre kevesebb az emberalak a képein.

A festmények július 17. után még egy hétig a falakon lesznek, de ekkor már csak bejelentkezés alapján tekinthetők meg, hiszen az érdeklődőket más programok várják az Óbudai Nyár keretében - jegyezte meg a művész.

Tenk László 1943-ban született Nagybányán. A Képzőművészeti Főiskolán Bernáth Aurél volt a mestere, évtizedek óta kiállító művész. Díjakat kapott egyebek mellett a debreceni, a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a szolnoki országos tárlatokon, 2001-ben pedig Munkácsy Mihály-díjjal ismerték el munkásságát. Egyéni stílusát szürrealista, expresszionista hatások nagyvonalú alkalmazásával gazdagítja. Grafikával, szobrászattal is foglalkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását