2024. május 2. - Zsigmond

A rákkutatásért futhatunk szombaton

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Fuss a rákutatásért! elnevezésű jótékonysági futást a Margitszigeti Atlétikai Centrumban szeptember 15-én, szombaton 11 órakor.
2007. szeptember 10. hétfő 11:31 - Hírextra

A Fuss a rákkutatásért Alapítvány szervezésében megrendezendő esemény nem verseny, a táv megtehető futva és sétálva is. Regisztrálni délelőtt 10 órától lehet a helyszínen, a nevezési díj összege 1500 forint, ellenében a futás hivatásos pólója is megvásárolható. A helyszínen tombolát is értékesítenek, amelyen értékes ajándékokat, repülőjegyet, vacsorameghívást, ajándékkosarat lehet nyerni. A szervezők a bevételt a magyar rákkutatás javára ajánlják fel.

Az eseményt a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara és a Kanadai Nagykövetség támogatja.
A futást egy kanadai fiatal ember története indította el 16 évvel ezelőtt: Terry Fox 18 éves korában csontrák következtében elveszítette egyik lábát. A kórházban betegtársai és saját küzdelme láttán arra az elhatározásra jutott, hogy keresztül futja Kanadát. Tettével a szörnyű betegségre hívta fel a közvélemény figyelmét, és rákkutatásra gyűjtött adományokat.

Magyarországon a 90-es évek eleje óta rendezik meg a jótékonysági futást, amely a tavalyi évre 4500 fős családi eseménnyé vált.

A Fuss a rákkutatásért Alapítvány 1997 óta 125 millió forint értékben adományozott műszereket magyarországi rákkutatással foglalkozó orvosok és rákkutatók részére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását