2024. június 3. - Klotild

Egyedi weboldal készítése tartalomkezelő rendszerekkel is lehetséges

Egy weboldal elkészítése a tartalomkezelő rendszerek révén ma már kódolási tudás nélkül, a sablonoknak és a drag-and-drop funkciónak köszönhetően viszonylag egyszerűen megvalósítható.
2023. június 26. hétfő 10:29 - HírExtra

Főként az e-kereskedelemben tevékenykedő vállalkozások esetében nem lehet kérdés az online jelenlét, hiszen az eladások egyre nagyobb százaléka történik a virtuális térben, és egyre nagyobb az internetes keresések szerepe. Egy reszponzív, a keresőoptimalizálás elveinek, valamint a célcsoport igényeinek megfelelően kialakított, értékes tartalommal rendelkező webáruház megléte óriási jelentőségű az online értékesítés során. Egy egyedi fejlesztésű honlap sokak számára megfizethetetlen, ráadásul felesleges is, egy hozzáértéssel elkészített CMS-alapú, például Joomla rendszerű webáruház is tökéletesen megfelelő lehet.

Mik azok a tartalomkezelő rendszerek?

A tartalomkezelő rendszerek (CMS-ek) olyan alkalmazások, amelyek a weboldalak, webáruházak elkészítéséhez nyújtanak segítséget a tartalmak létrehozása, szerkesztése, publikálása révén. Bátran bízd a weboldalad elkészítését az Ideastyle nagy tapasztalattal rendelkező csapatára, és arasd le a profin elkészített honlap gyümölcsét!

Többféle tartalomkezelő rendszer áll rendelkezésre, a legismertebbek a felhasználóbarát WordPress és a Joomla. Mindkettőt számos multicég használja, és a fejlesztők között sincs megegyezés abban, melyik a jobb, megoszlanak a vélemények. Mindkettő esetében ingyenes az alaprendszer, azonban a WordPress felhasználóbarátabb, és több sablont is kínál, a Joomla pedig éppen ezért sok fejlesztő kedvence.

Miért jó egy CMS-sel készített honlap?

A nyílt forráskódú rendszereket világszerte rengetegen használják, fejlesztik, ezáltal rengeteg problémára készülnek megoldások, amelyeket mindeni, aki a közösség tagja szabadon használhatja, saját igényeire szabhatja. Ez azonban a hátránya is, ugyanis ennek következtében sebezhető, sok hacker próbálkozik a feltörésével, így biztonsági kockázata nagy, igaz, kiküszöbölhető, ha mindig naprakészen tartod.

A CMS-ek rengeteg, akár harmadik féltől származó sablonnal, bővítménnyel rendelkeznek, így könnyű dolgod van, ha egyedi honlapot szeretnél - persze csak amennyiben értesz is hozzá, mert bár programozási tudás nem szükséges a használatához, némi HTML és CSS tudás igen.

A tartalomkezelő rendszerek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek nagy könnyebbséget jelentenek a használat során.

Miért ajánljuk a Joomlát?

A Joomla eredetileg nem blogoláshoz készült, mint a WP, hanem dinamikus, portálszerű weboldalakhoz, de hasonlóan ahhoz ez is lehetővé teszi weboldalak létrehozását kevés kódolás nélkül. Több ezer bővítmény és téma révén bármilyen webhelyet létrehozhatsz a platformon, funkciókat adhatsz hozzá.

A Joomla előnye, hogy a későbbiek folyamán egy laikus is bővíteni, kezelni tudja, és igény szerint bármikor átszabható az eredeti struktúra, teljesen egyedire szabható.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását