2024. május 5. - Györgyi

Ingyen HPV elleni oltás Százhalombattán

A leginkább a fiatal nőket veszélyeztető HPV vírus elleni oltást ez évtől ingyen biztosítja a százhalombattai önkormányzat, e célra a város költségvetéséből - elsőként az országban - 60 millió forintot különítettek el - közölte a polgármesteri hivatal saj
2008. január 23. szerda 17:37 - Hírextra
Tomek Noémi elmondta, hogy a 18 ezer lakosú városban 674 tizenhárom és tizennyolc év közötti lányt tartanak számon. Mivel a statisztika szerint ez a korosztály van legnagyobb mértékben kitéve a szexuális élet megkezdése során a HPV, a humán papilloma-vírus fertőzésének, úgy gondolták, hogy a város áldoz e kór terjedésének megakadályozására. Ezért döntött úgy a testület, hogy a település egészségügyi fejlesztési programjának keretében ingyenessé teszi e betegség ellen a védőoltást - fejtette ki a sajtóreferens.

Százhalombatta házi gyermekorvosai közül öten vállalták, hogy ingyen beadják a védőoltást az érintetteknek. E lehetőségről levélben értesítették a szülőket és a gyermekeket, s pozitív fogadtatásra találtak. Eddig 260-an jelentkeztek, hogy igénybe vennék a védőoltást, közülük 134 lány már ezen a héten megkapja a HPV vírus leküzdésére szolgáló injekciót - hívta fel rá a figyelmet Tomek Noémi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását