2024. április 29. - Péter

Fiatalság százéves korban

Ha megérjük a százat, testünk talán újraindítja a szervezet sejtjeinek működését. Napjainkban a fiatalság nagyobb hangsúlyt kap, mint kellene
2008. március 18. kedd 15:50 - Hírextra
Aki már túl van harmincas évein, nehezebben talál munkát - pedig tapasztalatainak mennyisége épp ellenkezőjére adna okot -, már nem illő neki szórakozni és ha nő, egy válás esetén sokkal kisebb eséllyel talál párt az ifjú hölgyeket előtérben részesítő férfiak közül.

Ez a felfogás valósággal aranybánya a szépségiparnak és a plasztikai sebészetek dolgozóinak. Pedig létezik egy jelenség, melyhez nincs szükség drága kozmetikai kezelésekre vagy szikére, mégis visszanyerhető a fiatalság, méghozzá nem is akármikor. Aki megélte századik évét, megtapasztalhatja a csodát, miszerint teste egyszerűen visszafelé kezdi el számolni az éveket egészen húszig.

Előfordulhat, hogy az évtizedek óta fehéren csillogó haj - ha van még - egyszer csak újra fekete és dús lesz, a kihullott fogak ismét kinőnek, a ráncok eltűnnek és a kebel telt és kerek lesz. Ezt a jelenséget az orvostudományi szakirodalom is jegyzi és elismeri, neve pedig anamelanizmus. A 19. században két orvos tíz ilyen esetet látott és vizsgált meg. De magyarázatot nem találtak a százévesen újra megfiatalodó idősek testének működésére.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását