2024. április 29. - Péter

Még egy hímvessző hiányzik

Adományért fordult az emberiséghez - bár annak csak a férfi feléhez - a világ egyetlen hímvesszőmúzeuma, illetve annak kurátora.
2007. szeptember 9. vasárnap 11:03 - Hírextra

Az intézmény Izlandon van, Reykjavik üzleti negyedének közvetlen közelében, egyetlen ember életműve. Sigurdur Hjartarson középiskolai történelemtanár 1997-ben hozta létre, miután begyűjtött egy "hímvesszőnyalábnyit" hazája emlősállatainak péniszeiből. Hjartarson teljességre törekszik, minden izlandon élő faj vesszejéből be akar szerezni egy példányt.

Amit már csaknem elért. Kollekciójában a legapróbb hímvessző egy hörcsögé, a szerv kevesebb mint két milliméter hosszú. Azután következnek a bűzös borzok, kosok, delfinek és lovak péniszei. A kiállítás fő darabja, egy gyilkos bálnáé, amely 2 méteres - nyugalmi állapotban.

A péniszek közül egyeseket formaldehidbe helyez, másokat kiszárít. Így aztán igen érdekes a látvány: megbarnult hímvesszők lógnak köteleken, szárított péniszek függenek a falakon, és a polcok is dugig vannak. A megvilágítás speciális: a lámpaernyők közül több kosheréből készült.

Az izlandi péniszmúzeum immár 195 különbőző fajtájú állat hímtagjával szolgál, és a kollekciónak jószerivel egyetlen foghíja van: az emberé. Hjartarson már korábban is kért az emberiségtől péniszadományt, és akadtak is felajánlók, de mindegyikről kiderült, hogy komolytalan.

 A történelemtanár a minap újból megfogalmazta igényét - adta hírül az izlandi sajtó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását