2024. május 5. - Györgyi

Fecskehalál a hideg miatt

Becslések szerint akár másfél-kétmillió fecske is elpusztulhatott itthon a hét eleji lehűlés miatt. Szakértők azt mondják, hogy a madarak tulajdonképpen éhen haltak, mert a szeles, hideg időben eltűntek a rovarok, így nem jutottak táplálékhoz.
2007. szeptember 9. vasárnap 20:42 - Hírextra
A Zala megyei Fenékpusztán működő madárgyűrűző állomáson több száz fecskét gyűjtöttek össze, és mentettek meg. A madaraknak nagyon gyors az emésztésük, így akár fél óra alatt is több grammot változat a testsúlyuk. Egy kifejlett fecske 20-23 grammot nyom.

A fenékpusztai madárgyűrűző állomásra több olyan egyed került, ami alig volt több mint 10 gramm. Az állomás munkatársa, Paprika Anikó a Független Hírügynökségnek elmondta: öt napja folyamatosan etetik a madarakat. Speciális tápot csináltak nekik, amibe keménytojást, túrót és tejfölt tettek. Ehhez vitaminkészítményeket és ásványi anyagokat kevertek bele, és vízzel hígították. A kismadarak pár nap alatt felerősödtek, így az ide behozott 800 fecskéből 300-at sikerült megmenteni.

Rengeteg fecsketetemet találtak egyébként a nagy forgalmú utak mellett is. Ez arra utal, hogy a legyengült madarak egy részét az autók gázolták halálra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását