2024. május 25. - Orbán

Az önkormányzat gondoskodik a Kincsesház iskola diákjairól

Zavartalanul folytatódhat az oktatás Óbudán a korábban a Kincsesház Alapítvány által működtetett iskolában, a speciális fejlesztést igénylő gyermekek iskolájának fenntartását a Megérted Alapítvány vállalta - közölte Bús Balázs, a kerület fideszes polgárme
2007. szeptember 4. kedd 17:05 - Hírextra

A polgármester közleményében azt írta: az Alternatív Fejlesztő Általános Iskola fenntartását az ugyancsak alternatív fejlesztéssel foglalkozó Megérted Alapítvány vállalta a már meglévő tanári karral és tanulói körrel. A folytonosságot hivatott biztosítani, hogy ugyanazzal a pedagógiai módszerrel dolgozik tovább ez az iskola is, mint a korábbi - tette hozzá.

Az iskola átvette a nehéz helyzetbe került Kincsesház Alapítvány intézményeiből érkező gyermekeket is, ezáltal sikerült elérni, hogy a speciális oktatást igénylő gyerekek ne a normál körülmények között működő iskolai rendszerbe kényszerüljenek - írta Bús Balázs.

Az Óbudai Önkormányzat az ingatlan kedvezményes bérleti díjának megállapításával biztosítja az iskola számára a zökkenőmentes működést.

Az új közoktatási megállapodásról már következő ülésén dönthet a kerületi képviselő-testület, amely költségvetésében erre az évre havi 30 ezer forint támogatást különített el gyermekenként, bízva a Oktatási Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat további támogatásában. A várható támogatásokkal likviditási problémák nélkül folyhat tovább a hiánypótló, fejlesztő, pedagógiai munka.
A Kincsesház Alapítvány korábban arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) csaknem a felére csökkentette az alapítvány által működtetett speciális vagy egyéni oktatást nyújtó iskolákban tanuló gyermekek után járó állami normatívát, így a Kincsesház iskolák csődközeli helyzetbe kerültek.

A szaktárca azzal indokolta döntését, hogy az alapítvány jelentős köztartozást halmozott fel, 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban pedig jogosulatlanul vett fel állami támogatást, jóval több gyermek után, mint ahány ellátására jogosult lett volna. Hozzátették azt is, hogy az érintett gyermekek oktatását a lakóhely szerinti önkormányzati iskolák kötelesek biztosítani a következő tanévben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását