2024. március 29. - Auguszta

Séfek főztek egymásnak

Kakaós penne pisztrángos mártásban, ravioli szarvashúsos pürével töltve, gombás bruschetta, lasagne magyarosan, rizottó és gnocchi - a séfek hétfőn este ezt főzték egymásnak a Magyar Étrend Egyesület évadnyitó vacsoráján.
2007. szeptember 4. kedd 17:01 - Hírextra

Az egyesület célja, hogy megújítsa a hétköznapok magyar vendéglátós kultúráját és a magyar gasztronómia színvonalát - mondta az MTI munkatársának Mózes Péter mesterszakács, az egyesület új elnöke.

A Magyar Étrend Egyesület tagjai csak főszakácsok vagy helyetteseik lehetnek, akik azért találkoznak minden hónap első hétfőjén az Astoria szállodában, hogy megbeszéljék közös szakmai ügyeiket és hogy főzzenek egymásnak.

Ez a bemutató, kóstoltató főzés azonban más mint a hétköznapok rutinja. Minden hónapban adott egy téma, amelyre a felkért kolléga megkomponál egy nem hagyományos menüsort, amelyet aztán az egyesület még fejlesztés alatt álló honlapján is közzé tesznek majd. Ez eljuthat akár az összes magyar vendéglőshöz, szakácshoz, séfhez, a kisebb falvaktól a szakiskolákig.

Most a hónap témája a "déli ínyencségek hazai megfogalmazásban" volt, elsősorban olasz ízekre hangolva, amelyet Szabó Zsolt, a Westend Hilton séfje kivitelezett kollégáival.

Októberben a szüret és a szőlő lesz a főszereplő, novemberben az energikus nyersanyagok újszerű felhasználása, decemberben pedig már az ünnepi fogások, "szemezgetve innen-onnan".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását