2024. április 27. - Zita

Segélyből élők vagyonosodását vizsgálják

Balassagyarmat önkormányzata azt tervezi, hogy vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményez az adóhivatalnál azon segélyezettek esetében, akik információik szerint jogtalanul vesznek fel támogatásokat - közölte a Nógrád megyei város alpolgármestere kedden az M
2008. október 7. kedd 12:46 - Hírextra
Csach Gábor (Fidesz) elmondta: tudomásuk szerint 30-40 olyan család részesül különböző támogatási formákban, amelyek erre csak papíron jogosultak, valós jövedelmük alapján viszont nem lennének azok.

A visszaélések leggyakoribb formáinak nevezte a szociális segélyt, a gyermekek ingyenes étkeztetését, a tankönyvtámogatást és az ösztöndíjat.

Az alpolgármester közölte: a támogatások odaítéléséről a törvényi előírásoknak megfelelően, a családok hivatalos jövedelmi helyzete alapján döntenek.

Hozzátette: mivel a személyiségi jogok védelme miatt nem hozhatják nyilvánosságra a "szegény gazdagok" listáját, azt tervezik, hogy az APEH-hez fordulnak, és vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményeznek az ilyen támogatott családok esetében.

Az önkormányzat az októberi testületi ülésen határidőt, egyben türelmi időt szab meg az érintettek számára, és csak ennek letelte után fordul a városvezetés az adóhivatalhoz, ha a helyzet nem változik - mondta.

Balassagyarmat évente csaknem 70 millió forintot költ saját forrásból a különböző szociális támogatásokra, a valószínűsített visszaélések a segélyek 5-8 százalékát teszik ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását