2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nagy nevek a Zsidó Nyári Fesztivál mai napján

Az augusztus 25-és szeptember 9-e között zaljló Zsidó Nyári Fesztivál keretében lép fel hétfőn este az Uránia moziban a Sziámi együttes Rúzsa Magdi vendégszereplésével. A 100 Tagú Cigányzenekar zongoraművész-vendége pedig ugyanebben az időben Szentpéteri
2007. augusztus 27. hétfő 13:39 - Hírextra
A jubileumi fesztiválon teltházas koncertet adott vasárnap este a Syma Sport-és Rendezvényközpontban Izrael legnépszerűbb énekese, Shlomo Artzi - tájékoztatta szerkesztőségünket Vadas Vera. A fesztiváligazgató elmondta: több ezer magyar és külföldi fiatal ünnepelte az izraeli előadót.

Először lép fel a Zsidó Nyári Fesztiválon a 100 Tagú Cigányzenekar Szentpéteri Csillával. Az együttes főtitkára érdeklődésünkre elmondta: még soha nem játszott együtt a zenekar zongoristával. A színpadon most csak ötvenen férnek majd el a zenekarból, tette hozzá Beke Farkas Nándor. A Dohány utcai zsinagógában megrendezett esten a klasszikus darabok, így Bizet, Brahms, Liszt művek mellett, saját szerzeményeket, klezmer dalokat is meghallgat a közönség. A koncert második felében nemcsak a zenére érdemes figyelni, a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusai szmokingban kísérik majd Szentpéteri Csilla játékát, árulta el a főtitkár.

Az Uránia moziban" Jeruzsálem közel van" címmel a Sziámi együttes ad koncertet este héttől. Müller Péter Sziámi kérdésünkre válaszolva elmondta: egyszeri és megismételhetetlen zenei élményt ígér az est. Erre garancia a három vendég, Rúzsa Magdi, Tolcsvay László és Babos Gyula személye. Az együttes-vezető hozzátette, a koncert gerincét a legújabb Sziámi lemez adja, de elhangoznak a vendégekkel közösen írt dalok is.

A rendezvénysorozat legnépszerűbb programja minden évben a nemzetközi kántorkoncert. Idén a fesztivál sztárvendége a világ elsőszámú kántora, Itzhak Meir Helfgot, aki szerdán lép fel a Dohány utcai zsinagógában.

A fesztiválon fellép még - többek között - szeptember 2-án a Budapest Klezmer Band a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band-del közösen, valamint hallhatja a közönség a világhírű hegedű-és brácsaművész, Pinchas Zukerman és kamarazenekarát is játszani szeptember 5-én. Író-olvasó estre is várják a közönséget szeptember 3-án este a Rumbach utcai zsinagógában. A Szeretkönyvről Müller Péter Sziámi beszélget Müller Péterrel. Az esten közreműködik a Sziámi zenekar.

A 10. Zsidó Nyári Fesztivál ideje alatt 13 budapesti helyszínen csaknem hatvan programmal várják a szervezők a közönséget. A fesztivál részletes programja: a www.zsidonyarifesztival.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását