2024. május 16. - Mózes, Botond

"Magyar Zsidó Kultúráért"

Perczel Anna építész, az ÓVÁS Egyesület alapítója vehette át az idei "Magyar Zsidó Kultúráért" díjat, a "Várhegyi György – a Magyar Zsidó Oktatásért" elnevezésű elismerés kitüntetettje pedig Kovács András szociológus lett - tájékoztatta a most tizen
2008. december 29. hétfő 20:07 - Hírextra
Perczel Anna építészt azért jutalmazták, mert 1996-tól szisztematikusan tárta és tárja fel a régi pesti zsidónegyed építészeti értékeit, azok történelmi és kultúrtörténeti hátterét, és elismerésre érdemes hűséggel küzd a negyed értékmentő rehabilitációjáért, kutatási eredményeit pedig mind a szakmai, mind pedig a széleskörű nyilvánosság orgánumaiban folyamatosan publikálja - idézi a közlemény a laudációt.

Kovács András szociológus, a Közép Európai Egyetem, Zsidó Tudományok Programjának akadémiai igazgatója, az MTA Kisebbségkutató Intézetének tudományos főmunkatársa méltatásából azt emelik ki: a szakember több mint két évtizede foglalkozik a zsidó identitás és az antiszemitizmus témáival. Tudományos munkák sorában tette közé kutatási eredményeit, melyek megalapozták a magyar szellemi élet tárgyi ismeretét a honi zsidóság azonosságtudatáról és a magyarországi zsidóellenességről.

A díjakat a Gundel étteremben megtartott Hanuka bálján a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, Kirschner Péter adta át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását