2024. május 19. - Ivó, Milán

Gyurcsány:"A Magyar Gárda Magyarország szégyene!"

Magyarország szégyenének nevezte a Magyar Gárda megalakulását Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Nyíregyházán.
2007. augusztus 24. péntek 20:12 - Hírextra
"A Magyar Gárda megalakulása Magyarország szégyene, a magyar demokrácia szégyenfoltja, sötét és alig lemosható árnyat vet az amúgy jobb sorsra érdemes jobboldal egészére" - jelentette ki a kormányfő sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a rasszizmus, az idegengyűlölet, az antiszemitizmus Magyarországon nem törvényes. Az e célokat, elveket valló csoportosulások szintén nem törvényesek - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint, ha valaki olyan félelemkeltő szervezetet akar alapítani, amely rasszista, idegengyűlölő, antiszemita és sokakban félelmet kelt, akkor azoknak, akiknek az a dolga, hogy védjék a törvényes rendet, kötelességük azt megtenni.

Fel kell lépni minden politikai eszközzel az ellen, hogy ilyen szándékú szervezetek Magyarországon működhessenek - tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök szerint a Magyar Gárda működése veszélyezteti az ország nyugalmát és biztonságát, félelmet és bizalmatlanságot kelt.

Ellenük a politikai fellépés természetes, de a jogi lépéseket is meg kell tenni, ha megszegik a törvényeket - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc határozottságot sürgetett ebben a tekintetben, s felidézte hova vezetett a XX. században az ilyen csoportosulások megalakulása.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is: a titkosszolgálatok teszik a dolgukat, amelyhez hozzátartozik az alkotmány védelme is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jack sparrow
2007. augusztus 25. 09:58
Az a gyönyörű, hogy a Fidesz is tele van zsidó számazású politikusokkal (lásd. Deutsch, Kósa, Rogán stb) Őket nem zavarja az ami történik?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását