2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kenyér- és Vízifesztivál

A fővárosban hétfő délelőtt Vízifesztivál, délután Zenehajó várja az ünneplőket a Dunán. A Városligetben egész napos Kenyérfesztivállal, a Művészetek Palotájánál pedig jazzkoncerttel köszöntik az ország születésnapját.
2007. augusztus 20. hétfő 10:52 - Hírextra
A Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszon rendezik meg hétfő délelőtt a hagyományos Vízifesztivált. 10 és 12 óra között csaknem 50 folyami vízi jármű, így személy-és teherszállító hajók, vonatók, naszádok és motoros jachtok zenés koreográfiára készített bemutatójával várják a közönséget. A résztvevő hajózási cégek több mint 30 fővárosi és Budapest környéki gyermekotthon csaknem 2000 lakóját látják vendégül a rendezvényen.

Kora délután légiparádé kezdődik a Duna fölött. Lesz helikopteres bemutató, ejtőernyős ugrás, valamint az ünnepi légibemutató részeként a magyar nemzeti légitársaság legnagyobb repülőgépe, egy Boeing 767-es a Lágymányosi híd és az Árpád híd közötti Duna szakaszon 200 méter magasságban háromszor, 240, 290 majd 400 km/órás sebességgel húz át a Duna felett délről északi irányban.

Hétfő este 6 és 9 óra között Zenehajó közlekedik a Duna két partja mentén, az Árpád híd és a Petőfi híd között. A fedélzetről a japán dobzenét játszó magyar Kiyo-Kito Taiko zenekar játékát hallgathatja meg a közönség.

Harmadik éve rendezik meg augusztus 20-án az egész napos Kenyérfesztivált a Városligetben. Az elmaradhatatlan kenyérsütés, népi játékok, számos zenés-táncos produkció és gasztronómiai csemegék várják a látogatókat a Városligetben.

Az utóbbi két évben kialakult hagyománynak megfelelően a Művészetek Palotája minőségi jazzmuzsikával köszönti augusztus 20-át. Hétfőn délután öttől a Palotán kívül és belül is várják a vendégeket. A fellépők többek között lesz mások mellett a Vukán Trió, és a Gyárfás István Trió, valamint a Magyar Jazz Quartet. Az est vendégművészei: Micheller Myrtill és Berki Tamás. A tűzijáték után is folytatódik a program, a táncolni vágyóknak a térzenét a Madarak Együttes és vendégei szolgáltatják a Művészetek Palotája előtt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását