2024. május 3. - Tímea, Irma

Trombitaművész Debrecenben

Hosszú amerikai turnéja előtt vasárnap este Debrecenben, a Kölcsey Központban lép föl Chris Botti trombitaművész, a fiatal trombitás generáció egyik legnagyobb alakja, Sting és Diana Krall partnere - közölte a központot üzemeltető Főnix Rendezvényszervező
2007. november 29. csütörtök 08:54 - Hírextra
Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy idén ősszel jelent meg Chris Botti legújabb, Italia című albuma, amelyen operaáriák és olasz dalok feldolgozásai is hallhatók.

Méltatói szerint a fiatal zenész új lemeze bizonyítja, hogy a trombita képes versenyre kelni az énekhang szépségével és finomságával is.

A muzsikus az Oregon állambeli Portlandben született, de kisgyermekkorában néhány évet Olaszországban töltött. Első zenei leckéit az édesanyjától kapta, majd komoly zongoratanulmányokat folytatott. Trombitálni Bill Adamnél és Dave Bakernél kezdett Indianában, majd New York-ban Woody Shaw volt a mestere.

Tizenéves kora óta vonzódik ahhoz a műfajhoz, amelyet pályafutása kezdetén Miles Davis inspirált. 2004 óta több albuma szerepelt a lemezlisták élén. Felvételein Sting, Paula Cole, Michael Bublé és Jill Scott hangja teszi teljessé a zenei élményt.

Botti együttműködése Stinggel 1999-ben kezdődött, amikor a trombitás mint szólista csatlakozott a pop legenda zenekarához, a kétéves Brand New Day című turnéra. Közös munkájuk gyümölcse a What Are You Doing the Rest of Your Life? című dal, amely 2005-ben elnyerte a legjobb énekest kísérő hangszerelésért járó Grammy-díjat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását