2024. március 29. - Auguszta

Almunia elégedett az erős euróval

Nem ártott az euróövezet gazdasági növekedésének az, hogy az elmúlt években sokat erősödött a közös valuta, az euró, vélte csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi felelőse.
2007. május 4. péntek 10:36 - Hírextra
A spanyol biztos éves beszámolójának fő mondanivalója az volt, hogy idén sok év óta a legjobbak a gazdasági kilátások az euróövezetben. - Folytatódik a szilárd gazdasági fellendülés- szögezte le, hozzátéve, hogy az EU-országoknak ki kell használniuk a helyzetet, azaz - közleményének címe szerint - ütniük kell a vasat, amíg meleg. A bizottság minden adandó alkalommal sürgeti az uniós államokat, hogy használják fel tartalékképzésre is a fellendülés éveit.

Az euró az elmúlt hetekben ismét rekordot döntött más nagy valutákkal szemben. Almunia azonban úgy ítélte meg, hogy ez nem tett negatív hatást az uniós gazdaságra, benne az exportra. Kitért az éves közlemény az euróövezet bővítésének kérdésére is.

Almunia leszögezte, hogy függetlenül attól, egy-egy tagállam mikor kívánja bevezetni az eurót, a politikai irányítóknak ügyelniük kell a makrogazdasági stabilitás fenntartására, illetve arra is, hogy eközben fennmaradjon az életkörülmények javításához szükséges növekedés. Ha az érvényben lévő uniós szabályokkal összhangban lévő gazdaságpolitikát folytatnak, az eurótagjelöltek számára hosszú távon biztosított lesz, hogy virágzó gazdaságot működtethetnek majd az euróövezetben - emelte ki a biztos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását