2024. április 24. - György

A Fidesz szerint az oroszok az energiával tartják sakkban az észteket

A Fidesz külügyi kabinetvezetője szerint azzal, hogy az orosz vasút ideiglenesen leállította az olajszállítást Észtországba, Oroszország ismét politikai nyomásgyakorlásra használja az energiaellátás kérdését.
2007. május 4. péntek 10:21 - Hírextra
Németh Zsolt az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a tallinni szovjet hősi emlékmű okozta feszültségek közepette az orosz állami vasúttársaság - javítási munkákra hivatkozva - ideiglenesen leállította az olajtermékek Észtországba szállítását. A külügyi bizottság fideszes elnöke bízik abban, hogy az Európai Unió határozottan fellép az EU-tag Észtország védelmében.

Az ellenzéki politikus közleményében ismét arra szólította fel a Gyurcsány-kormányt, kötelezze el magát az unió közös energia-politikája és az egyoldalú gázellátási függőséget csökkentő Nabucco gázvezeték megépítése mellett.

Az orosz államvasút elnöki szóvivője, Mihail Goncsarov szerda este közölte az Interfaxszal, hogy az Oroszországot Észtországgal összekötő Oktyjabrszkaja pályaszakaszon keddtől javítási munkák kezdődtek, ami változásokat okoz az Észtországba irányuló olajszállítás ütemtervében.

Egy olajkereskedő azt mondta az orosz hírügynökségnek, hogy a szállítások egyelőre normálisan zajlanak Észtország irányában. Az államvasutak sajtószolgálata pedig azt közölte az ITAR-TASZSZ-szal, hogy a monopólium nem tervezi gazdasági szankciók kirovását Észtországra. A szénexportőrök ellenben jelezték, hogy az orosz vasút erre a hónapra leállította a kazánszén szállítását Észtországon át, vagonhiányra hivatkozva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását