2024. május 25. - Orbán

Ötpárti egyeztetés a rendőrség és határőrség összevonásáról

Még az Országgyűlés tavaszi ülésszakán megteremthető a rendőrség és a határőrség integrációjának jogi alapja - mondta Gál Zoltán, a honvédelmi és rendészeti bizottság szocialista tagja a kérdésben tartott keddi ötpárti egyeztetést követően.
2007. április 24. kedd 18:42 - Hírextra
Gál Zoltán elmondta: az átalakítás konfliktusokkal jár, ezért az integráció jogi alapjának megteremtése a legfontosabb. Hozzáfűzte: a tárgyalásokat folytatni fogják, és minden ellenzéki javaslatban meg tudnak majd egyezni. A Fidesz csak feltételekkel támogatja a két szervezet összevonását.

Az MSZP-s politikus az MTI kérdésére válaszolva közölte: a határőrség és a rendőrség összevonásának határideje tartható lesz, és tartani is kell, mert a schengeni csatlakozásra is figyelemmel kell lennie Magyarországnak.

Kontrát Károly, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes tagja közölte: a rendőrség regionális átalakításával a Fidesz nem ért egyet, és a két szervezet integrációját csak abban az esetben támogatja, ha így csökken a bűncselekmények száma, javul a közbiztonság, és az uniós követelményeknek is meg tud felelni az ország.

Az ellenzéki képviselő a támogatás további feltételeként említette, hogy minden határőrt és rendőrt át kell vennie az új szervezetnek, amelynek adósság nélkül kell megkezdenie tevékenységét. A Fidesz törvényi garanciát kér arra, hogy a megfelelő működési feltételeket biztosítani fogják - hangsúlyozta Kontrát Károly. Elmondta azt is, hogy felül kell vizsgálni a Budapesti Rendőr-főkapitányság létszámát, mert az ismertté vált bűncselekmények negyven százaléka a fővárosban történik, és a budapesti testület létszámhiánya eléri az ezer főt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását