2024. április 26. - Ervin

Együttműködés a polgárőrséggel

A kormány szélesíteni szeretné az együttműködést a polgárőrséggel - hangsúlyozta Kiss Péter kancelláriaminiszter az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi ülésén pénteken Budapesten.
2007. december 14. péntek 15:28 - Hírextra
A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter rámutatott, a kormányzat arra törekszik, hogy egységesen kezelje viszonyát a polgárőrséggel, ne csak az egyes tárcák tartsák külön-külön a kapcsolatot a nagy létszámú szervezettel.

Hangoztatta, hogy a polgárőrségnek rendkívül nagy szerepe van a hétköznapi biztonság megteremtésében.

A kancelláriaminiszter azt is elmondta, hogy a polgárőrség kormányzati támogatottsága 35 millió forinttal emelkedik jövőre a költségvetési javaslat szerint.

Túrós András, az Országos Polgár Szövetség elnöke, nyugalmazott rendőr altábornagy a tanácskozáson mondott beszámolójában arról beszélt, hogy az idén Magyarországon "jó volt polgárőrnek lenni". Hozzátette: a lakosság a polgármesterek és a hivatalos szervek "szeretik a polgárőröket".

Mint mondta a szervezet számára 2007 a vagyon elleni bűnmegelőzés éve volt. A polgárőrök 7 millió szolgálati órát teljesítettek és nagyon jó volt az együttműködés a más rendészeti szervekkel, például a rendőrséggel, és a határőrséggel.

A polgárőrök az idén mintegy 60 ezer esetben adtak jelzést a hatóságoknak arra vonatkozóan, hogy intézkedéseket kell tenni.

Kiemelte, hogy a polgárőrök jelentős szerepet játszottak az eltűnt személyek felkutatásában, az iskolák védelmében, valamint az árvízi védekezésben.

Túrós András elmondta, hogy jelenleg 81.548 polgárőr teljesít szolgálatot az országban, így ez a szervezet az egyik legnagyobb civil szervezet az országban.
Mint mondta az idén a polgárőrök 160 millió forint költségvetési támogatást kaptak, s egyben üdvözölte, hogy ez jövőre növekedni fog.

A polgárőrök összesen 100 darab gépkocsit kaptak a különböző rendészeti szervektől az elmúlt években.

Kiemelte: a következő év a közterületi bűnözés megelőzésének jegyében fog eltelni a szervezet számára, ez a legfőbb célkitűzésük. Emellett együttműködnek a Vöröskereszttel, például az egyedül álló emberek segítéseben, valamint a véradások megszervezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását