2024. április 28. - Valéria

Ma van XVI. Benedek születésnapja

A Vatikán és Németország is a pápát ünnepli. XVI. Benedek ugyanis hétfőn ünnepli 80. születésnapját, ez alkalomból pedig szentmiséket tartottak a tiszteletére.
2007. április 16. hétfő 07:28 - Hírextra
Ünnepi szentmisét tartottak a helyi plébániatemplomban a pápa bajorországi szülőhelyén, Marktl am Innben. Ezrek zarándokoltak a Marktlban emlékhellyé alakított szülői házhoz.

Ünnepelte a pápát Regensburg is, ahol Ratzinger annak idején hosszú időn keresztül dogmatikát és dogmatörténetet tanított, s ahol korábban a város tiszteletbeli polgárává választották.

A bajorok emellett sajátos ajándékkal is kedveskednek a római katolikus egyház 265. pápájának. Müncheni értesülések szerint jelentős pénzadományt gyűjtöttek össze azok a bajor régiók, ahol Joseph Alois Ratzinger élt és megfordult.

Az összeggel - amelyet a tervek szerint a hét elején adnak át XVI. Benedeknek - a katolikus egyház karitatív tevékenységét kívánják segíteni. A pénzgyűjtés azonban a szervezők szerint nem áll meg, s folytatódik az elkövetkező hónapokban is.

Ezen túlmenően a müncheni és freisingi érsekség - amelyet Ratzinger 1977 és 1982 között irányított - kereken 80 üveg, a legfinomabb, helyi főzésű sörrel lepi meg a pápát, aki egyik legjobb barátja szerint sört nem iszik ugyan, hanem a limonádét és az ásványvizet részesíti előnyben. Ez utóbbit természetesen a bajorországi Bad Adelholzenből. A sört pedig titkárainak ajándékozza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását