2024. május 5. - Györgyi

A bulvárosodó honvédelem Afganisztánba megy

A tervek szerint május elején ismét Afganisztánba utazik Szekeres Imre honvédelmi miniszter, útjára a szakújságírókon kívül Bochkor Gábor rádiós műsorvezető és Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke is elkíséri.
2007. április 15. vasárnap 14:53 - Hírextra
Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a miniszter találkozik a kint szolgáló magyar katonákkal, illetve tájékozódik az afganisztáni Baglán tartományban beindított civil projektekről is. A honvédelmi miniszter tavaly szeptemberben már járt Afganisztánban, amikor a Magyarország által vezetett tartományi újjáépítési csoport (PRT) munkájának előkészítéséről szerzett személyes tapasztalatot.

Magyarország mintegy kétszáz katonával tavaly vette át a több mint 760 ezer lakosú, 63 ezer négyzetkilométer területű Baglán tartomány újjáépítési csoportjának vezetését Afganisztánban.

A szóvivő ismertetése szerint Bochkor Gábor a rádiós műsorvezetésben nyújt segítséget a magyar misszió néhány tagjának, köztük a sajtótisztnek. A katonák ugyanis egy tábori rádió beindítását tervezik. A tapasztalatot akkor is hasznosítani tudják majd a katonák, amikor a helyi médiának adnak interjút.

Palik László szintén tapasztalatot cserél majd a katonákkal, ő azonban a nehéz, bonyolult terepen történő vezetést gyakorolja majd velük. A szóvivő hozzátette, hogy valószínűleg a katonák is tudnak majd újat mutatni a Dakar-versenyzőnek. Elmondta: a két ismert médiaszereplőt azért hívták el erre az útra, mert rajtuk keresztül szélesebb körben tudják bemutatni a misszióban szolgáló katonák életét.

A szóvivő arra hivatkozott, hogy az elmúlt években megváltozott a médiafogyasztás, és a szaktárcának is ehhez kell alakítania a kommunikációs stratégiáját. A honvédelmi tárca legutóbb Fábry Sándor humoristát hívta meg a miniszter januári iraki útjára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását