2024. április 29. - Péter

Nem a kórház hibázott a boncolás szerint

Elkészült a kórbonctani jegyzőkönyv az elhunyt mindszenti beteg ügyében; ennek alapján kimondható, hogy a halál oka és a hódmezővásárhelyi kórházban végzett ellátás között semmiféle összefüggés nincs. Az MSZP eközben az Országgyűlés egészségügyi bizottság
2007. április 12. csütörtök 17:44 - Hírextra
Lázár János sajtótájékoztatón közölte: a vásárhelyi kórház orvosát és az intézmény vezetését nem terheli felelősség. A halál okáról személyiségi jogokra hivatkozva nem árultak el információt, de annyit elmondtak, hogy a hódmezővásárhelyi kórházban végzett boncolás során megállapították: nem szívroham miatt hunyt el a 67 éves férfi.

A fideszes politikus - mint mondta - arra kéri az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyelet vezetőjét, hogy ha úgy gondolják, hogy a vásárhelyi kórházban hiba történt, akkor még csütörtökön, de legkésőbb pénteken tegyenek feljelentést akár az egészségügyi intézmény, akár az érintett orvos ellen, és ne sározzák a vásárhelyi kórházat és az orvost tovább vádaskodásaikkal.

MSZP-s országgyűlési képviselők azt kezdeményezték, hogy az Országgyűlés egészségügyi bizottsága a közeljövőben tartson meghallgatást a mindszenti férfi halálával összefüggésben. Erről Kökény Mihály, a testület szocialista elnöke tájékoztatta az MTI-t. A bizottság meghallgatja a vizsgálatot végző szakhatóságokat, az Egészségbiztosítási Felügyelet és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a mentőszolgálat és a kórház fenntartójának képviselőit - közölte a kormánypárti politikus. A bizottság elnöke a meghallgatás időpontját még nem tudta megmondani, de úgy vélte, hogy még áprilisban megtartják.

Hozzátette: a bizottság azért tart meghallgatást, hogy első kézből tájékozódjon annak érdekében, hogy a hasonló esetek elkerülhetőek legyenek. Kökény Mihály azt mondta: nem akarnak szakmai értelemben igazságot tenni, de mivel az eset túlnőtt a szakmai kereteken, indokolt, hogy a bizottság meghallgatást tartson. A mindszenti férfi április 6-án Hódmezővásárhely és Szentes között halt meg egy mentőautóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását