2024. március 29. - Auguszta

Példát mutat a hadsereg

A hadsereg példát mutat helytállásával és szervezettségével - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára hétfőn Székesfehérváron, a 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred zászlószalag átadási ünnepségén.
2007. szeptember 17. hétfő 13:15 - Hírextra

"Az egész társadalom láthatja, hogy a hadsereg példát mutat helytállásával és szervezettségével" - mondta Vadai Ágnes a köztársasági elnök által adományozott zászlószalag átadása alkalmával, a Városház téren tartott ceremónián.

Hozzátette: a toborzóirodákban jelentkezők számából ítélve a katonai pálya népszerűsége töretlen. A hivatástudaton túl vonzó a továbbképzési lehetőség, a nemzetközi missziókban való részvétel, az ezzel járó anyagi- és erkölcsi elismerés, a kiszámítható katonai életpálya.

A vonzerőt növeli, hogy a honvédség korszerű technikát és munkaszervezési módszereket alkalmaz - mondta az államtitkár.

Vadai Ágnes hangsúlyozta: az ezred szerteágazó tevékenységet folytat a modernizálódó Magyar Honvédségben. Feladata többek között az összhaderőnemi parancsnokság híradó, informatikai és információvédelmi támogatása. A tisztek, tiszthelyettesek és az állomány katonái részt vesznek a különböző békefenntartó műveletekben.

Székesfehérvár méltán lehet büszke katonáira. A híradó és vezetéstámogató ezred a kezdetektől jelentős szerepet tölt be a város életében. A katonák élenjárnak a hagyományápolásban, s az átalakulások során is megőrizték, sőt fejlesztették is az ezred katonai és civil kapcsolatait - mondta az államtitkár.

A köztársasági elnök által adományozott zászlószalagot Makk László mérnök dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal irodavezetője, szárnysegéd kötötte fel, az ezred tevékenységét Révész Gyula mérnök ezredes, ezredparancsnok méltatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását