2024. május 9. - Gergely

Májusban megy a német szemét

Új fejleményekről számol be az illegális német szeméttel kapcsolatban ma Erdey György, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium jogi és koordinációs szakállamtitkára, miniszteri biztos, valamint Filotás Ildikó, az Országos Környezetvédelmi, Természetvéd
2007. április 10. kedd 10:31 - Hírextra
Erdey György az MTI-nek korábban elmondta: a németországi illegális szemétbálák egy részét májusban kezdik el visszaszállítani három magyarországi helyszínről. A magyar hatóságoknak az elmúlt hónapokban 19 helyszínen talált mintegy 4.600 tonnányi hulladékból 1.800 tonna elszállításáról már van ígérvénye.

A baden-württembergi tartomány illetékes hatósága azt vállalta, hogy ezt a mennyiséget Kunbajáról, Kiskunmajsáról és Ácsról július végéig 100-120 kamionnal visszaviteti Németországba.

A magyar hatóság kitart amellett, hogy a német fél az egész mennyiségről saját hazájában gondoskodjon. Ami biztos, hogy az adófizetők pénzéből egy fillért sem fordít Magyarország a német bálák kezelésére.

A hulladék-ügyben eddig négy hazai, és öt német cég felelőssége merült fel. A magyarországiak között van a Szinkron '99 Kft., a Bazax Kft., a Kőrös-Top Kft. és a Tf-Security Kft. A német hatóságok a Leutkircher Wertstaf, a Helmut Sima, a Reiner Wertstaff Recycling, a Willy Böhme, és a Wertstaf-zentrum ellen indítottak eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását